Francuska pasta LUNTER, 115 g
Opis
Francuska pasta roślinna Lunter, 115g
Najczęściej wybierana pasta w całej rodzinie produktów Lunter. Lubiana za swój delikatny smak wyśmienitych francuskich drożdży, które są jej składnikiem. Kremowa, spójna i gładka konsystencja sprawia, że pasta przyjemnie rozpływa się w ustach.
Zaletą Francuskiej pasty Lunter jest wysoką zawartość pełnowartościowego białka - nic dziwnego skoro jej bazą są rośliny strączkowe. Co więcej, pasta nie ma w sobie ani grama substancji konserwujących, GMO, a nawet cholesterolu!
Francuska pasta Lunter cudownie smakuje na kanapkach - rozsmarowana na świeżym lub chrupkim pieczywie. Pasuje do paluchów chlebowych, które możesz zaserwować na domowym przyjęciu. Doskonale sprawdzi się jako naturalny zagęszczacz do ciasta i sosu. Można ją użyć także do faszerowania pierogów i słonych wypieków.
Po roślinną pastę Lunter sięgają głównie wegetarianie, ale coraz częściej podbija również serca 'mięsożerców' - w końcu każdy potrzebuje od czasu do czasu roślinnej odskoczni.
Składniki odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna – 575 kJ/138 kcal
- białko 6,9 g
- węglowodany 7,6 g
w tym cukry 0,7 g - tłuszcz 9,5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,9 g - sól 1,2 g
Skład:
woda, tofu (woda, ziarna soi), okara (wytłoczyny sojowe), cebula, olej rzepakowy, płatki drożdżowe (drożdże, ekstrakt słodowy), modyfikowana skrobia kukurydziana, musztarda pełnotłusta (woda, ziarna gorczycy, ocet, syrop glukozowy, sól, przyprawy), sól kuchenna