Pasta z czerwonej fasoli, 140g

Opis
Pasta z czerwonej fasoli 140 g
Idealnie gładka i bardzo gęsta pasta z czerwonej fasoli to w 100% wegańska propozycja dla każdego fit-łasucha! Delikatnie przyprawiona, łagodna w smaku cudownie rozsmarowuje się po śniadaniowych grzankach.
Zaskakująca w swojej prostocie smaku, wyśmienicie wpasuje się w grillowe lub domowe party. Można ją również jeść z chipsami przed telewizorem lub zabrać na piknik wraz z pociętymi w słupki surowymi warzywami. Innymi słowy, sprawdzi się w każdej sytuacji.
HPP - "naturalna" metoda konserwacji
Aby pasta fasolowa na dłużej zachowała swoją świeżość oraz właściwości odżywcze poddaliśmy ją nowoczesnej metodzie konserwacji - HPP. W praktyce wygląda to tak, że zapakowany produkt poddawany jest działaniu wysokiego ciśnienia, dzięki temu pozbyto się większości drobnoustrojów odpowiedzialnych za szybkość psucia się pokarmów.
Opakowanie przyjazne środowisku
Pastę fasolową zapakowano w plastikowe opakowania typu rPET 80%, czyli w 80% z materiałów pochodzących z recyklingu. Opakowania te mogą mieć kontakt z żywnością i doskonale przechowują gotowe dania.
Skład: czerwona fasola 85%, koncentrat pomidorowy, oliwa z oliwek, sok z limonki, cilantro, czosnek, papryka czerwona czili, sól, bulion warzywny, kminek, proszek z cebuli, antyutleniacz – kwas askorbinowy, konserwant – sorbinian potasu, pieprz cayenne
Przechowywać w temp. 0-4 stop. C.
Termin przydatności to minimum 20 dni.
Wyprodukowano w UE.