Tatar pasta roślinna LUNTER, 115 g
Opis
Tatar pasta roślinna LUNTER, 115 g
Tatar pasta roślinna LUNTER to smaczna, lekka, wegetariańska alternatywa dla mięsnego tatara. Zdecydowany, wyraźny smak pasty osiągnięto dzięki dodatkowi warzyw konserwowych takich jak: ogórki i papryki, ale także charakterystycznego w smaku sosu Worcestershire.
Rośliny strączkowe to podstawa pasty, które z uwagi na wysoką zawartość białka i niską zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych, są często polecane przez dietetyków.
Dla kogo jest Tatar pasta roślinna LUNTER?
- wegatarian, którzy lubią produkty nawiązujące do smaku mięsa
- osób mających celiakię - pasta nie zawiera glutenu
- osób zmagających się z wysokim poziomem cholesterolu we krwi - pasta nie zawiera cholesterolu
- osób szukających produktów bez sztucznych konserwantów
- osób zwracających uwagę, aby produkt nie zawierał produktów modyfikowanych genetycznie (GMO)
Tatar pasta roślinna LUNTER można jeść na wiele sposobów. Jako pyszne kremowe smarowidło do kanapek. Jako składnik podkreślający smak sosów czy zup. Również świetnie nada się do faszerowania pierogów i słonych wypieków.
Składniki odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna – 605 kJ/145 kcal
- białko 3,82 g
- tłuszcz 8,77 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,68 g - węglowodany 12,7 g
w tym cukry 5,66 g - sól 1,5 g
Skład: Woda, ziarna soi, warzywa konserwowe (ogórek, papryka), przecier pomidorowy, musztarda pełnotłusta (woda, ziarna gorczycy, ocet, syrop glukozowy, sól, przyprawy), olej rzepakowy, sos Worcestershire (sok jabłkowy, przyprawy), cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, sos sojowy, cebula, czosnek, papryka, sól kuchenna, chilli w proszku, stabilizator (guma ksantanowa).